duminică, 1 mai 2011

Pripyat - Oraşul fantomă

Oraşele fantomă, aşa cum sunt numite în zilele noastre nu sunt nimic altceva decât aşezări umane părăsite după îndelunga locuire, în general aşezări vechi abandonate de locuitori în urma unei căderi economice sau a unui cataclism.


Pripyat, un oraş muncitoresc din Ucraina situat în zona Kiev-ului a suferit enorm fiind doar la 15 km depărtare de Chernobyl.

26 aprilie 1986, ora 01:23, reactorul nr. 4 al centralei de la Cernobâl a explodat şi a început să împraştie peste tot în jur material radioactiv. Nivelul de radiaţii era extrem de ridicat în acea zona dar mai mult de atât se împraştia şi mai departe cu fiecare minut care trecea. Atunci a început evacuarea locuitorilor oraşului Pripyat şi de atunci în afară de amatorii de senzaţii tari, nimeni nu a mai călcat în acel loc. Nici până în zilele noastre nu s-au putut izola radiaţiile reactorului în totalitate, el fiind înconjurat de un aşa zis sarcofag de beton şi în acelaşi timp şi de radiaţii mortale.

În urmă a rămas doar un vechi oraş cunoscut peste tot în jurul lumii, un oraş care te înfricoşează numai privindu-l în poze.

Aruncaţi o privire:

   


2 comentarii:

Cuconitza spunea...

Impresionant, infricosator. Stapanim pamantul fara nici o limita si totusi ne impunem noi limite prin proasta gestionare a proprilor inventii.
Like pt post :*

Rzarect spunea...

Thanks Baby :*

Trimiteți un comentariu